Veronika Gajšak izabrana za predsjednicu Savjeta mladih Grada Pregrade

Novi saziv Savjeta mladih

U Gradskoj vijećnici u Pregradi u subotu, 2. listopada 2021. održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Pregrade.

Članovi Savjeta među sobom su jednoglasno za predsjednicu novog saziva izabrali Veroniku Gajšak, a za njenog zamjenika Josipa Kolenka.

Sjednicu je do izbora predsjednice vodila predsjednica Gradskog vijeća Vesna Petek koja je svim članovima čestitala na izboru te im poželjela puno uspjeha u njihovom radu. Također je napomenula da je Savjet mladih Zakonom određen kao savjetodavno tijelo Grada Pregrade koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih na razini Grada Pregrade. Dodala je i da Gradsko vijeće Savjetu mladih dostavlja sve pozive i materijale za svoje sjednice te zapisnike s održanih sjednica u istom roku kao i članovima Gradskog vijeća te na drugi prikladan način informira Savjet mladih o svojim aktivnostima.

Svi članovi Savjeta mladih dobili su Odluku o osnivanju Gradskog savjeta mladih Grada Pregrade s njenim izmjenama iz 2021. godine, Poslovnik o radu te Zakon o savjetima mladih, kao i novi Gradski program za mlade za razdoblje 2021.-2025.

Sjednici je bio prisutan i gradonačelnik Marko Vešligaj koji je istaknuo kako vjeruje da će novi saziv Savjeta dobro zastupati interese mladih našega grada, a s obzirom da su u novi saziv Savjeta mladih izabrana dva gradska i jedan županijski vijećnik, istaknuo je kako očekuje što konkretnije prijedloge, kritike i ideje i njihovu realizaciju, a podrška Grada Pregrade njihovom radu neće izostati.

Podsjećamo, za novi, trogodišnji, mandat Savjeta mladih izabrani su Zvonimir Gretić sa zamjenikom Vlatkom Gretićem, Karlo Pasariček sa zamjenicom Marijom Valić, Veronika Gajšak sa zamjenikom Darkom Pasaričekom, Josip Kolenko sa zamjenicom Sonjom Kolenko te Hrvoje Novak sa zamjenicom Emom Javornik.

Novosti

Brzi pristup