Veterani NK Pregrada i HNK Rijeka zaigrali za Juliju i Lovru

U okviru manifestacije Branje grojzdja Sportska zajednica grada Pregrade organizirala je u četvrtak 26. rujna 2019. humanitarnu utakmicu veterana NK Pregrada i veterana HNK Rijeka na nogometnom igralištu NK Pregrada. Utakmica je igrana za obitelj Tomašković iz Velikog Trgovišća, koja ima dvoje teško bolesne djece, 12-godišnju Juliju i 20-godišnjeg Lovru, a cilj akcije je prikupiti simbolična sredstva koja će obitelj iskoristiti za nabavku higijenskih i medicinskih potrepština za svakodnevnu njegu. Utakmicu je gledala i obitelj Tomašković.

Riječi dobrodošlice uputio je domaćin, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj. Zahvalio je svim gostima i gledateljima, kao i veteranima NK Rijeke koja je stigla u vrlo jakom sastavu. Istaknuo je kako manifestacija Branje grojzdja ide prema finalnom kraju, a ova humanitarna utakmica također je dio brojnih sadržaja na ovogodišnjoj manifestaciji, koja ima plemeniti cilj, pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Pozdrave je uputio i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar zahvalivši svim gledateljima koji su kupili ulaznicu. Kapetan veterana NK Rijeke Mladen Mladenović zahvalio se na pozivu, a ekipa se složila da neka pobijedi bolji, iako rezultat nije važan, jer je cilj ionako humanitarni.

Za ekipu veterana HNK Rijeka igrali su Sharbini, Milinović, Mladenović, Miletić, Čaval, Rački, Ban i Šarić i ostali, dok će za pregradske veterane igrati Denis Burić, Zlatko Šorša, Željko Glas, Dalibor Skosples, Miljenko Jazbec, Nenad Belošević, Josip Menjački, Stjepan Leljak, Nenad Gretić, Željko Kolar, Tomislav Burić, Slavko Burić, Branimir Drenški, Marijan Goričan, Nenad Stiplošek, Slavko Lončar, Nikola Gajšak, Goran Hrestak, Željko Kamenski, Ivan Pogačić, Anđelko Draganić te župan Željko Kolar i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj. Rezultat je na kraju bio 9:2 za veterane HNK Rijeke, a sakupljeno je 3500 kuna. Uz to, igrači HNK Rijeka donirali su 1.500 kn, dok je Nogometni savez KZŽ donirao 2.000 kn, te je tako ukupno prikupljeno 7 tisuća kuna.