Zagorska večer u Kutini

Na poziv gradonačelnika Kutine, gospodina Andrije Rudića, KUD Pregrada prošlog se petka, 1. srpnja, otputio u Kutinu kako bi tamo sudjelovao u programu "Kutinsko ljeto".

Tamburaši, solisti, ženska vokalna skupina i mlade folklorašice kutinskoj publici upriličili su bogat kulturno-umjetnički program kroz dobro uvježbane koreografije i nagrađivane izvedbe. Pregradu su, osim spomenutog KUD-a, predstavljali i gradonačelnik Marko Vešligaj, nadaleko prepoznatljiva Povijesna postrojba "Kostelska pištola-Keglevićeva straža" te Udruga kostelskih žena, koja se pobrinula da svi posjetitelji, osim kroz tradicionalne zagorke skladbe i plesove, našu županiju upoznaju i kroz gastronomsku ponudu.

Pregradski (zagorski) dio programa započele su male folklorašice, koje su i prije svog nastupa pobudile radoznalost pristigle publike. Razdragana publika, među kojima je bilo i Zagoraca, srdačnim pljeskom popratila je sve izvedbe članova KUD-a, a tijekom programa častili su se tradicionalnim zagorskim delicijama i vinima pregradskih vinara te pčelinjim proizvodima.