Zagrebačke mažoretkinje otvorile bazu za pripreme na području Plemenšćine

Na području Plemenšćine Zagrebačke mažoretkinje otvorile su bazu za pripreme. U novootvorenoj bazi moći će se pripremati istovremeno 85 mažoretkinja, a služit će i kao centar za edukaciju, sastanke i međunarodne projekte Hrvatskog mažoret saveza i Europske mažoret asocijacije.

Projekt je započeo odlukom Direktora Zagrebačkih mažoretkinja, Alena Šćurica da svoje nasljedstvo u Donjoj Plemenšćini potpuno besplatno prepustiti na korištenje Zagrebačkim mažoretkinjama. Na obnovi objekata volonterski je radilo više desetaka roditelja, mažoretkinja i trenera koji su odradili preko 1.100 radnih sati. U obnovu  objekata uloženo je 105.000,00 kn, veći dio od strane sponzora (Sokol Marić, Salon Bankarske Opreme, Hrvatska vojska, Policija, Poslovnica „Nazor“ Zagrebačkog holdinga).

Uređeni prostor tako je postao vrlo ugodan i funkcionalan prostor za kvalitetne pripreme i team-buldinge Zagrebačkih mažoretkinja, Hrvatskog mažoret saveza, Europske mažoret asocijacije, Drum-linea (bubnjara) Zagrebačkih mažoretkinja, Puhaćeg orkestra Mrzlo Polje iz Velkog Trgovišča koje je službeni orkestar Zagrebačkih mažoretkinja.

Baza za pripreme sadrži :jednu dvokrevetnu spavaonicu, četiri manje spavaonice (6-8 kreveta), tri veće spavaonice (10-24 kreveta), četiri WC-a i kupaonice, veliki dnevni boravak, kuhinju, dvije terase, sjenicu za objedovanje 20 osoba i jednu manju sjenicu, alatnicu, skladiše, rekreativni prostor i park, parkiralište za 20 automobila ili 2 autobusa

Na otvorenju su prisustvovali gradonačelnik, Marko Vešligaj, predsjednik MO Plemenšćina, Davor Gorupić, načelinik općine Veliko Trgovišće, Robert Greblički,  (odakle je orkestar Zagrebačkih mažoretkinja), predstavnici grada Zagreba, direktor Zagrebačkih mažoretkinja, Alen Šćuric,  dopredsjednica Hrvatskog mažoret saveza, Matea Baltorinić te svi 1A sastavi Zagrebačkih mažoretkinja (1A seniorski, juniorski i kadetski sastav) koji će izveo i kraći program.