Započela energetska obnova zgrade javne namjene u ulici Stjepana Radića

Ovih su dana započeli radovi energetske obnove zgrade javne namjene u ulici Stjepana Radića, u kojoj se trenutno nalazi Zemljišnoknjižni odjel Pregrada Općinskog suda u Zlataru.

Riječ je o projektu financiranom iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a okviru kojeg se planira obnoviti vanjska toplinska ovojnica zgrade, povećati toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, zamijeniti vanjska stolarija i unutarnja rasvjeta. Ulaganjem u energetsku obnovu zgrada direktno će se doprinijeti smanjenju godišnje potrebe toplinske energije za grijanje/hlađenje, odnosno smanjenju potrošnje energije u sektoru javnih zgrada te će se poboljšati boravišni, higijenski i zdravstveni uvjeti boravka zaposlenika i korisnika.

Nakon provedene javne nabave radovi su povjereni tvrtki Završni radovi Krešo d.o.o., a vrijednost ugovorenih radova iznosi 798.398,13 kuna s PDV-om.  Stručni i projektantski nadzor nad izvođenjem radova obavlja projektni ured „Kostelgrad-projekt“. Inače, Gradu Pregradi je kroz poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ odobreno sufinanciranje navedenog projekta energetske obnove zgrade gradske uprave u iznosu od 602.652,15 kuna, dok ukupna vrijednost iznosi 990.349,88 kn.

Prema planovima radovi na energetskoj obnovi zgrade trebali bi biti gotovi do kraja studenog 2019. godine.

Osim ove zgrade, u energetsku obnovu u kolovozu kreće i zgrada Nogometnog kluba Pregrada, a pri kraju su i radovi na energetskoj obnovi zgrade gradske uprave, za koje su sredstva za sufinanciranje također osigurana putem Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Pregrade.