Završili radovi na energetskoj obnovi zgrade NK Pregrada

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Pregrade Krunoslav Golub obišli su danas s izvođačima radova zgradu Nogometnog kluba Pregrada na adresi Ljudevita Gaja 32 povodom završetka radova energetske obnove. Ukupna vrijednost projekta iznosi 680.852,45 kuna, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancirano u iznosu od 421.749,02, a za navedeni projekt dobivena su još bespovratna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, i to u iznosu od 145.141,72 kn za sufinanciranje dijela sredstava koje je prijavitelj dužan osigurati iz vlastitih izvora.

Ovo je drugi objekt uređen po programu Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora. Ranije ove godine obnovljena je Upravna zgrada Grada Pregrade i zgrada turističke zajednice na adresi Josipa Karla Tuškana 2, Pregrada, a u tijeku su radovi na energetskoj obnovi zgrade javne namjene na adresi Stjepana Radića 6 u kojoj je smješten Zemljišnoknjižni odjel Pregrada Općinskog suda u Zlataru.

„Zadovoljan sam što smo obnovili ovu zgradu i što će se na taj način štedjeti novci koji bi se inače potrošili na nepotrebnu energiju. Zgradu NK Pregrada koriste brojna društva i udruge, koja će sada provoditi svoje aktivnosti u kvalitetnijim uvjetima“, istaknuo je tom prigodom gradonačelnik Vešligaj.

Izvođač radova bila je Zanatska zadruga Kunagora, koja je izabrana u postupku jednostavne nabave kao najpovoljniji ponuđač. Vrijednost ugovorenih radova iznosila je 619.043,63 s PDV-om, a stručni i projektantski nadzor nad izvođenjem radova obavljao je projektni ured „Kostelgrad-projekt“.

U okviru projekta povećana je toplinska izolacija vanjskog zida, toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, zamijenjena je vanjska stolarija, ugrađen novi visokoučinkoviti sustav grijanja te zamijenjena unutarnja rasvjeta učinkovitijom.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Pregrade.