Završio prvi dan 53. izdanja manifestacije Branje grojzdja Pregrada 2023

Objavljeno Ned, 17/09/2023 - 18:12
GROZD

Prvi dan manifestacije „Branje grojzdja“, koja se od 16. do 24. rujna održava u Pregradi započeo je natjecanjem u ribolovu na jezeru Gorica. Prekrasno vrijeme potaknulo je ribiče da dođu u velikom broju i pokažu svoje vještine u ribolovu. Prvo su mjesto osvojili Prijatelji Gorice Mladen Halužan i Željko Zajec, drugo je mjesto pripalo obitelji Stužić, dok su treći bili Ivan Kaponja i Zoran Varjačić.

Svečano otvorenje manifestacije održano je u OPG-u Cvek u Bušinu. Uz lijepo vrijeme, tamburaše KUD-a Pregrada i njihove pjesme otvoreno je 53. Branje grojzdja u Pregradi.

„Branje grojzdja je u vrhu manifestacija koje postoje u našem Zagorju i siguran sam da će u budućnosti još napredovati, drago mi je da imamo ovu tradiciju, da smo je opet vratili i da je otvaramo ovdje gdje je sve počelo. Počelo je ovdje u trsju i to je nešto što je u krvi naših ljudi, i nešto što možemo prezentirati kroz vina naših vinara. Gospodin Josip Cvek je jedan od najboljih, jedan od pionira predikatnih vina. Ove godine ćemo imati pedesetak raznih događanja i to je i poziv svima da dođu u Pregradu na ovaj najveseliji tjedan koji imamo u Pregradi“, istaknuo je gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj.

„Ovo je za nas u Zagorju praznik. Došli smo u najveseliji dio godine. Velika je tradicija naših vinograda i naših kleti. U posljednjih 20-ak godina nema niti jedne regije u Republici Hrvatskoj koja je toliko napredovala u kvaliteti vina. Drugim regijama ne možemo parirati količinama, ali itekako možemo kvalitetom“ - naglasio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Uz zahvale svima koji su sudjelovali u organizaciji ove manifestacije, beračice i berači su pozvani u berbu i druženje. Na otvorenju su bili i kuburaši iz kuburaške udruge „Složna kubura“ koji su pucnjevima obilježili otvorenje manifestacije.

Na šahovskom turniru "Najmlajši grozd" naši su šahisti i šahistice ostvarili zapažene rezultate. Odlični Maks Petrak je među pobjednicima turnira. Tako je Maks osvojio 3. mjesto u dobnoj kategoriji U18, dok su u kategoriji U14 medalje za drugo i treće mjesto osvojili Maks Petrak i Dominik Bejzak. U dobnoj kategoriji U12 medalje je odnio Lukas Burić (2. mjesto) i Lara Dragoslavić (3. mjesto). Odlične rezultate u kategoriji djevojaka imale su Hana Vukmanić (2. mjesto) i Lara Dragoslavić (3. mjesto).

U popodnevnim satima prvog dana manifestacije, za naše je najmlađe Savjet mladih Grada Pregrade pripremio zanimljiv i smijehom ispunjen program na Trgu Gospe Kunagorske, a tu je uz face painting, Klauna Balonka, kostimiranog animatora, bio i naš Kunko!

Djeca su se odlično zabavila na slikarskoj radionici Paint & fun i stvorili prava mala umjetnička djela, dok su oni malo veći imali radionicu Paint & Wine gdje su na slikarskoj radionici uz čašu dobrog vina i pod vodstvom umjetnice Maje Vukina Bogović izrazili svoje umjetničke potencijale. I ovaj je događaj bio u organizaciji našeg Savjeta mladih Grada Pregrade.

Istovremeno se u Gorjakovu održavao pravi nogometni spektakl - Deveti KUP mjesnih odbora u organizaciji MO Gorjakovo i udruge Složno Gorjakovo. Ekipa MO Pregrada osvojila je prvo mjesto, druga je bila ekipa MO Gorjakovo, treća ekipa MO Sopot, dok je pehar za fair play pripao ekipi MO Kostel. U večernjim se satima odigrao i revijalni susret nogometnih ekipa župana Željka Kolara i ekipe Mjesnih odbora Grada Pregrade. Prvi udarac izveli su župan Željko Kolar i članica Gradskog vijeća Grada Pregrade Gordana Križanec Ružić, a prisutne su pozdravili gradonačelnik Marko Vešligaj i predsjednica MO Gorjakovo Davorka Filipčić.

Posebne čestitke na organizaciji ovog sportskog događaja treba uputiti udruzi Složno Gorjakovo i Mjesnom odboru Gorjakovo te svim igračima koji su sudjelovali.

Za kraj dana odličan koncert pripremila nam Jelena Žnidarić, mlada pop/r'n'b pjevačica poznata pod umjetničkim imenom ZSA ZSA! Nije nedostajalo pjesme, plesa i veselja.

Slijedi nam još puno zanimljivih događanja u tjednu koji je pred nama.

Novosti

Brzi pristup