Youthpass

Logo Youthpass

Youthpass je dio strategije Europske komisije za podupiranje neformalnog učenja. Kao alat za prepoznavanje rezultata neformalnog učenja u projektima sufinanciranima u sklopu programa Erasmus+: Mladi na djelu, smješta politike u praksu kao i prakse u politike. Youthpass je razvijen i provodi se od strane SALTO Resursnog centra.

Kreirajući svoju Youthpass potvrdu uz podršku voditelja, mentora ili trenera, sudionici projekata programa Erasmus+: Mladi na djelu imaju mogućnost opisati što su u projektu radili te koje su kompetencije stekli. Stoga Youthpass podupire promišljanje o naučenom tijekom procesa neformalnog učenja pojedinca.

Bilježenjem dodatnih vrijednosti stečenih u projektima Erasmus+: Mladi na djelu, Youthpass svojim aktivnostima potiče na aktivno EU građanstvo mlade ljude i osobe koje rade s mladima.

Kao geografski vrlo raširen instrument neformalnog učenja mladih, Youthpass pridonosi boljem razumijevanju različitih društvenih ponašanja i kodeksa iz drugačijeg okruženja.

Dokumentiranjem stečenih kompetencija u jednoj potvrdi, Youthpass u konačnici ciljano pomaže većoj zapošljivosti mladih ljudi i osoba koje rade s mladima.

Kako bi se unaprijedila kvaliteta projekata usmjerenih mladima tijekom Youthpass procesa učenja, SALTO Resursni centar pruža dodatne aktivnosti treninga kao i materijale za osobe koje rade s mladima te voditelje.

Prilog Size
Youthpass - vodič 8.27 MB

Brzi pristup