Glazbena škola

glazbena škola

 

Glazbena škola Pregrada otvorena je u školskoj godini 2006./2007. 

Odlukom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa doneseno je rješenje kojim se školi odobrava početak rada osnovnoškolskog i srednjoškolskog glazbenog obrazovanja. Osnivač Glazbene škole je Grad Pregrada koji je kupio i uredio prostore u zgradi u kojoj Glazbena škola djeluje. 

Glazbena škola Pregrada jedina je samostalna glazbena škola u Krapinsko-zagorskoj županiji kojoj gravitira veliko upisno područje. Nastavu drži 30 profesora glazbe u pet odjela s programima za jedanaest instrumenata: teoretski odjel, kojem pripada i program solo pjevanja; odjel za glasovir; odjel za harmoniku; puhački odjel koji obuhvaća flautu, klarinet, rog, trubu, trombon, tubu i saksofon; te odjel za gitaru i violinu koji obuhvaća programe gitare i violine. U školi djeluju i dva zbora (osnovnoškolski i mješoviti), puhački orkestar, jazz orkestar te brojni manji komorni sastavi. 

Tijekom školske godine Glazbena škola priređuje niz odjelnih i školskih javnih produkcija svojih učenika. Učenici sa svojim programima sudjeluju i u svečanostima svih značajnijih proslava i manifestacija grada Pregrade, a svake godine sudjeluju i na državnim natjecanjima. 

Rješenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja od 21. veljače 2018. godine Glazbenoj školi Pregrada odobreno je izvođenje nastave u područnom odjelu Kumrovec od školske godine 2018./2019.

KONTAKT:

Adresa: Ljudevita Gaja 34, 49218 Pregrada
Ravnateljica: Petra Tokić
tel.: 049/377 234
glazbena.skola@pregrada.hr
http://gs-pregrada.skole.hr/

Brzi pristup